Berättelsen om Esmara

Esmara omslagDet är i Tornedalen hon har sitt hem, Esmara. Där finns den storslagna och rogivande naturen och den myllrande släkten med matriarken Martta Jo och Gustaf. Och där finns tryggheten och hennes arv, men även mörka minnen från en barndom som inte liknar någon annans.

Det har hunnit bli åttiotal när Esmara lämnar Tornedalen för Stockholm. Hon ska börja på Handelshögskolan och dessutom ta hand om släktens hyreshus på Dalagatan – något som visar sig vara svårare än hon trott och dessutom får de gamla familjestriderna att flamma upp.

Med iver och självförtroende tar sig den egensinniga Esmara ändå an huvudstaden. Hon handlar med fastigheter, knyter vänskapsband och utforskar annorlunda kärlekshistorier. Till slut träffar hon Ludde och livet tar en ny vändning. Men närheten och kärleken väcker också de smärtsamma barndomsminnena - och hon riskerar att förstöra det hon längtar efter allra mest.

Utkommer den 15 september på Piratförlaget.

Intervjuer
"Minnet efter mamma får finnas med ännu en gång" Piratförlagets magasin
"En historia om att röra sig i två världar" Norrbottens Kuriren
"Petra vet hur fasan känns" NSD
"Träning kan vara bättre än terapi" SvD

Recensioner
"Hennes glamourösa chicklit har bett och ett bra språk."
Sydsvenskan

"Östergren öser på"
Expressen

"Det är bra, det är nytt och det ger ett annat djup i berättelsen."
Malin Persson Giolito

"...något som alla borde läsa, men var förberedd på att boken kommer att gripa tag i dig och inte vilja släppa..."
Zachan

"Fascinerande tror jag är rätta ordet om den här boken" (...) Jag kommer helt klart att läsa Östergrens två kommande böcker om Esmara, önskar nästan att de fanns redan faktiskt."
Violens boksida

"Det är en stark upptakt om en egensinnig flicka som har svårt att släppa andra människor inpå livet. Den norrbottniska naturen, fint skildrad, understryker kärvheten i flickans väsen." 
SvD

"Petra Östergren har författat en tät och intensiv berättelse"
Tidningen Kulturen

"Bortsett från anarkafeministiska inslag och icke-heterosexuella preferenser, påminner Petra Östergrens roman tyvärr om en amerikansk bestseller för kvinnor."
Meny

Se boktrailern!

Beställ boken!