Att komma till ro med det allra värsta

I korta bilder berättar Petra Östergren om hur det är att växa upp med en alkoholiserad mamma, om all den smärta och förvirring som mammans missbruk förorsakade. Och så till slut det allra värsta: hur mamman blir misshandlad till döds av sin f d sambo.

Petra Östergren beskriver sina känslor och tankar under uppväxten, om skammen att ha en mamma som dricker. Men där finns också stunder av lycka och trots allt en mamma som gav mycket kärlek - eller försökte ge. Barnet Petra pendlade mellan sorg och glädje, tvingades bli vuxen och ansvarskännande redan som liten flicka, men tog sig tidigt ut i livet för att finna sin egen väg.

Den dagen då mormor ringde och berättade att mamman blivit mördad tog livet en ny vändning. Från olika perspektiv skildrar Petra hur dödsmisshandeln gick till och hon låter de människor som stod mamman nära berätta om hennes liv. Ingående beskriver hon sitt hat och sin avsky för mannen som dödat hennes mamma men också hur den uppslitande sorgen långsamt förändras och mattas. Det tar många år att bearbeta alla svåra upplevelser. Men till slut, på det sjunde året, känner Petra att hon kommit till ro.

Det här är en hudnära och omskakande berättelse om en alkoholiserad kvinnas utsatta liv, om förödmjukelser och försök att trots allt leva på ett värdigt sätt, och om en dotters kamp för att försöka hjälpa och förstå men till slut ändå finna sig sviken. Stramt och nyanserat berättar Petra Östergren om sina svåra upplevelser och hur hon finner att de trots allt givit henne en styrka.

Köp boken!